Bøger / faglitteratur

Den store knivbog


Beskrivelse


Udførlig forklaring af: Design, klingesmedning og klingeslibning, træsorter og andre knivmaterialer, værktøj, metalarbejde, læderarbejde, fremstilling af en fuldtanget kniv og en foldekniv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

Mikael Hansens anden bog om knivfremstilling dokumenterer forfatterens store viden om emnet og praktiske erfaringer med knivbyggerens arbejdsmetoder og materialer, som præsenteres i en gennemarbejdet og ualmindelig flot illustreret bog.

Indledningsvis beskrives i tekst og billeder fremstillingen af en god hjemmelavet kniv med tilhørende læderskede. Med dette som udgangspunkt fortæller forfatteren med masser af gode detaljer om de mange materialer knivmageren kan udtrykke sig i, om vigtige discipliner som læderarbejde og metalsløjd og ikke mindst om egne erfaringer fra værkstedet. Teksten underbygges af velfungerende billedserier, og bogen igennem vises eksempler på forfatterens og andre dygtige knivmageres arbejder, der er kunsthåndværk i topkvalitet. Vejledningen suppleres endelig med oplysninger om hjemmesider, litteratur, lovgivning og mødesteder for knivinteresserede.

Der er allerede udgivet en række gode bøger på dansk om knivfremstilling, men ingen af dem behandler så mange aspekter af emnet eller giver et så detaljeret billede af moderne knivmageri.

En fremragende instruktions- og inspirationsbog med fine eksempler på det bedste inden for dansk knivhåndværk for " .. mænd med interesse for design og finere håndværk ..".


Sløjd

2007, nr. 5

af

af

PBF

2007, nr. 5