Bøger / faglitteratur

Den strålende karakter baseret på profeten Muhammads etiske og moralske lære. Del 1


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 22. aug. 2017

Samling af 33 udvalgte hadith, på baggrund af udtalelser fra Profeten Muhammed, om islams etiske og moralske lære og om vejen til god karakter, hvor essensen er barmhjertighed. Både for troende muslimer og nysgerrige ikke-troende læsere.

Denne bog, som er første bog af 3, er en samling på 33 hadith, der hver beskriver idealet for god karakter iflg. islam. Udvalgt fra 12 forskellige samlinger, er de 33 hadith grupperet under dyderne: idealet, hensigt, viden, oprigtighed, barmhjertighed og godhed. Forfatteren er mufti og cand.mag. fra Københavns Universitet. Forsynet med den arabiske tekst, samt dansk oversættelse og en udlægning af hver hadith.

Giver en fin indsigt i dele af islams moralske og etiske lære. Samtidigt et kærkomment og sjældent indblik i en række tekster, som ellers ikke er så tilgængelige på dansk. Hadith er sammen med sirah- og eksegeselitteraturen, en del af den historiske kontekst, hvori muslimer forstår sig selv. Derfor er det, både for troende og nysgerrige ikke-troende, en vigtig bog. Hvert hadith udlægges kortfattet og meningen med udsagnet fortolkes, med betoningen på barmhjertighed som det centrale budskab. Forfatteren skriver klart og præcist, uden svære teologiske termer, hvilket gør bogen let anvendelig for lægmænd og alment interesserede.

Andre hadith og en præsentation af hadithlitteraturen findes i De fyrre hadithEn introduktion til Hadith og En introduktion til Hadith giver en mere udførlig og sværere introduktionAndre hadith og en præsentation af hadithlitteraturen findes i De fyrre hadith og giver en mere udførlig og sværere introduktion.