Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Den sunde kogebog


Beskrivelse


Kogebog for børn om sund mad. Trin for trin viser bogen hvordan man kan lave sunde snacks, måltider - og endda dejlige desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 4. dec. 2008

Børn fra 12 år kan hente inspiration både til sunde snacks og hovedretter. Forældre til de 8-12-årige kan tage deres små køkkenskrivere med i køkkenet og håbe på, at det fremmer interessen for sund mad selv at være med til at tilberede den.

Det er forfatterens første kogebog på dansk, tidligere er udkommet et par titler om kæledyr og et par bøger i serien Små fakta. Kogebogen indledes med nogle afsnit, der definerer begrebet sund mad og med grundlæggende betragtninger omkring ernæring. Herefter følger afsnittet med opskrifter med ingrediensliste, fremgangsmåde illustreret med en lille tegneserie og et appetitvækkende billede af den færdige ret. Hertil kommer et faktaafsnit der fortæller om næringsværdien i de ingredienser der benyttes i den pågældende ret. De fleste retter er spændende og anderledes, mens enkelte som fx blomkål i karry og kål- og sennepsmos næppe overbeviser målgruppen om det tiltrækkende ved sund mad. Bogen er præget af angelsaksisk madtradition med bl.a. variation over temaet "fiskefingre" og med inspiration fra oversøiske landes mad tilpasset barnemaver.

Der er de seneste år udkommet mange kogebøger henvendt til børn og unge og deres familier. Denne minder med sit angelsaksiske udgangspunkt en del om Nicola Graimes kogebøger senest Børnenes sunde og sjove kogebog, 2007 der ligeledes lægger vægt på sund og lidt anderledes mad.

Sund mad skal også være sjov mad, og det signal udsender både det farvestrålende omslag og illustrationerne.Informationer og udgaver