Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den tibetanske lære om drømme og søvn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indledningsvist præsenteres den buddhistiske opfattelse af sindet hvorefter bogen bringer belæring om drømme- og søvnyogaens praksisser der har til formål at bringe opmærksomheden med ind i søvnen og drømmene.

Indhold

Drømmes natur ; Typer og brug af drømme ; Drømmeyogapraksis ; Søvn ; Søvnyogapraksis ; Uddybninger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 15. jan. 2013

Bogen henvender sig til alle buddhister såvel som skabsbuddhister, drømmeinteresserede og i det hele taget det store alternative publikum, der er åben for utraditionel tankegang.

Drømmeyoga og søvnyoga! Det handler om at bringe opmærksomheden ind i søvnen og i drømmene. Herved kan man bevidst opnå lucide drømme - eller klardrømme. Ja, vi præsenteres for nogle begreber, der ikke lige er hverdagskost for os danskere, selvom mindfulness, der også har rod i buddhismen, efterhånden har vundet indpas allevegne som svaret på alt fra stress til overspisning. Bogen præsenterer i starten sin læser for den buddhistiske opfattelse af sindet og går herefter over til sit egentlige ærinde: at belære os om drømme- og søvnyogaens praksisser. Forfatteren er tibetaner, men har været bosat her i Vesten igennem mange år, hvor han har undervist i buddhistisk praksis. Hans kendskab til vestlig tankegang, gør ham i stand til at formidle de (for os) komplicerede buddhistiske opfattelser. Bagerst har bogen en nødvendig ordliste over de tibetanske ord og begreber.

Bogen er mere i slægt med bøger, som forener buddhismen med den vestlige psykologi end med bøger om drømmetydning, selvom den også supplerer disse. Følelsernes alkymi, 2001 er et eksempel på førstnævnte.

Drømme- og søvnyoga her for første gang præsenteret på dansk. Fremstillingen er begribelig for et dansk publikum. Der vil efter min vurdering være en vis interesse for bogen, omend dens publikum vil være noget begrænset.