Bøger / faglitteratur / erindringer

Denne gang går vi hele vejen : kvindepolitiske erindringer


Beskrivelse


Biografisk bog om Vibeke Vasbo (f. 1944), der var en af hovedaktørerne bag kvindesagskampen i 1970'erne. Bogen fortæller både om selve kvindekampen og Vibekes private liv. For voksne læsere af historiske øjenvidneberetninger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2022

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 1. apr. 2022

Biografisk bog om Vibeke Vasbo, der var en af hovedaktørerne bag kvindesagskampen i 1970'erne. Bogen fortæller både om selve kvindekampen og Vibekes private liv. For voksne læsere af historiske øjenvidneberetninger.

Vibeke Vasbo var både organisator, vidne og aktør inden for kvindebevægelsen. Denne bog er hendes insiderberetning om alt fra rødstrømpebevægelsens start, kvindekollektiver, Femølejren, Verdensbankdemonstrationerne, Kvindehusets opstart og meget mere. Forfatteren fortæller om, hvordan de forskellige aktioner blev til, kampen om magten og kvindernes ligestilling. Bogen er skrevet anekdotisk og uden en streng kronologi med et stort privat spor, hvor læseren får indblik i Vasbos familieforhold, studietid, kærlighedsforhold og relationerne mellem hende og andre kvindesagsforkæmpere. Bogen indeholder mange billeder.

Bogen er skrevet af en spændende personlighed, som har sat sit tydelige spor i Danmarkshistorien. Det er rigtig interessant at komme med "backstage"og høre om, hvordan de første feminister kæmpede, og om hvilken modstand de mødte. Bogen indeholder rigtig mange detaljer om et langt og spændende liv, men detaljeringsgraden bliver for stor, fx hvad der blev sagt og gjort til en given fest, og hvad hendes bedstemor gjorde i forskellige situationer o.m.a. private detaljer. Derudover er der rigtig meget namedropping.

Denne bog handler også om Femølejren: Kvindelejren i glimt gennem årene : jubilæumsskrift for Femølejren 1971-2020.