Bøger / faglitteratur / klummer

Der er så meget vi ikke er nødt til


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Samling af 77 klummer fra Göteborgs-Posten med tre gennemgående temaer set udfra et kristent grundlag: Tiden, troen og kærligheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Kent Skov

d. 7. juni 2016

En bog med opbyggelige tekster i avisklummeform, der handler om livets og hverdagens tildragelser og positive sider. Mange af teksterne har et klart kristent grundsyn, og de fleste læsere skal nok findes blandt ligesindede.

Svenske Tomas Sjödin er forfatter, præst og klummeskribent ved Göteborgposten. Bogen her rummer 77 klummer, der typisk for genren omfatter refleksioner om mere eller mindre hverdagsaktuelle emner. Som præst hviler TS' tekster på kristent grundlag med tre gennemgående temaer: Tid, tro og kærlighed. TS er ude efter tidens "folkesygdomme", hvor folk søger og tragter efter det, de ikke har - den evige jagt på ting eller det, der er bedre i stedet for at prise og nyde, det man har og at leve i nuet. TS har udgivet andre bøger - den seneste er den spirituelle afslapningsbog Det sker når du hviler.

Bogen er "opbyggelig" litteratur i enhver forstand. TS har en positiv tilgang til tilværelsen, også når han er kritisk og bevæger sig fra de verdslige basale vilkår over troens almene vilkår i livet til det forkyndende i enkelte af teksterne. Let tilgængelige tekster om både hverdagsemner og mere eksistentielle forhold med et positivt og kristent grundsyn.

Johannes Møllehave skriver også om emner, hvor hverdag og gudstro mødes. Andre korte og opbyggelige tekster findes også i Ole Øysteses Kristen i dagMira og i Vincent Linds tekster i MiraJohannes Møllehave skriver også om emner, hvor hverdag og gudstro mødes. Andre korte og opbyggelige tekster findes også i Ole Øysteses Kristen i dag og i Vincent Linds tekster i .


Kristeligt dagblad

d. 17. aug. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 17. aug. 2016