Bøger / faglitteratur

Der hvor solen aldrig skinner


Beskrivelse


Tidligere straffede personer fortæller om hvordan de oplevede at sidde indespærret, og hvorfor de overhovedet havnede bag tremmer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 5. mar. 2019

Hvis du har sarte nerver, så er dette nok ikke lige bogen for dig. Er du derimod til danske "true crime" fortællinger, så kan du roligt læse videre og smutte en tur ind bag tremmerne i danske fængsler og arresthuse. For dem der ynder danske kriminalhistorier og evt. for den opgaveskrivende.

Bogen indledes med et kort forord, der ridser præmisserne for fortællingen op. Derudover beskriver forfatteren kort forholdene omkring de danske fængsler samt søger at definere ordet "straf". Herefter følger 14 fortællinger af indsatte eller tidligere indsatte i danske fængsler. Læs eksempelvis om hashbaronen Kussekurt, om en straksdom direkte fra Roskilde festival til fængsel, om finsprit og en bøde på 39,8 millioner eller om hvordan hash var en livsstil, der skulle koste en fængselsdom.

Det er altid spændende at være fluen på væggen. Specielt i denne bog, da du som læser kommer med ind i den kriminelle underverden og i fængsel. Læs også om de uskrevne regler både indenfor murene og på den anden side. Jeg er både blevet underholdt, forarget, skræmt og glad, så det er en bog, der vækker følelser. Generelt er bogen både velskrevet og velformuleret i en sådan grad, at timerne flyver afsted.

For yderligere historier fra den danske kriminelle underverden se fx Born freeKriminalitet som livsstil eller Kriminalitet som livsstilFor yderligere historier fra den danske kriminelle underverden se fx Born free eller .