Fængende og letlæst indføring i psykiatrien. Med omdrejningspunkt i begrebet angst diskuteres hvordan det samfund vi lever i påvirker vores psyke. For alment interesserede.
Bogen er både en indføring i psykiatrien før og nu og en diskussion af hvorledes ændringer i samfundets strukturer influerer på vores socialkarakter. Omdrejningspunktet er angst. Vi møder angstens mange dimensioner fx angst som menneskeligt grundvilkår, angst som overlevelsesreaktion, angst i forhold til forskellige diagnoser og angstens betydning for kunst og kunstnere. Bogen er delt op i hovedafsnittene: Psyken og samfundet, Tænkerne og diagnoserne, De psykiatriske sygdomme og Kunsten og de store spørgsmål. Der suppleres efter hvert kapitel med et faktaafsnit. Forfatterne er Rasmus Nejst Jensen - speciallæge i psykiatri med tillægsuddannelse i journalistik og Tom G. Bolvig - professor emeritus i psykiatri og dr.med.
Bogen er yderst interessant læsning. Letlæst og bredt tilgængeligt på trods af et komplekst og kompliceret emne.
Psykiatri - en grundbogAngsten i kunsten fokuserer udelukkende på de psykiatriske sygdomme og henvender sig mere specifikt til fagprofessionelle. Angsten i kunsten handler decideret om sammenhængene mellem kunst og angst og består blandt andet af 10 interviews med kendte kunstnerePsykiatri - en grundbog fokuserer udelukkende på de psykiatriske sygdomme og henvender sig mere specifikt til fagprofessionelle. handler decideret om sammenhængene mellem kunst og angst og består blandt andet af 10 interviews med kendte kunstnere.