Bøger / faglitteratur

Det danske arbejdsmarked og EU-udvidelsen mod øst


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 27. mar. 2009

Bogen retter sig primært mod fagfolk, studerende og politikere der beskæftiger sig med forskellige aspekter af den seneste EU-udvidelse og konsekvenser af ændringerne på arbejdsmarkedet i relation hertil.

Et projekt om betydningen for det danske arbejdsmarked af indvandringen af udenlandsk arbejdskraft især fra de nye østeuropæiske lande der er kommet med i EU siden 2004 har resulteret i denne bog. Hvad sker der med danskernes løn og beskæftigelse, hvad er konsekvenserne, når der kommer udenlandske eksperter til danske virksomheder, hvem rejser igen, og hvad er befolkningens holdning til indvandring? Dette er nogle af spørgsmålene 9 forfattere og bidragydere belyser på Forskningsenhedens sædvanlige velunderbyggede og saglige facon. Flere af de 9 artikler giver dog kun ansatser til svar og fordrer yderligere undersøgelser for yderligere afdækning.

Østudvidelsen er behandlet i flere bøger og artikler, men ikke så bredt og med fokus på konsekvenserne for det danske arbejdsmarked.

Bogen formidler resultaterne af nogle videnskabelige analyser om konsekvenserne på det danske arbejdsmarked af EU-udvidelserne siden 2004.


Økonomi & politik

Årg. 82, nr. 4 (2009)

af

af

Jens A. Hansen

Årg. 82, nr. 4 (2009)


Nationaløkonomisk tidsskrift

Bd. 147, nr. 3 (2009)

af

af

Jesper Kühl, Niels Henning Bjørn

Bd. 147, nr. 3 (2009)