Bøger / faglitteratur / håndbøger

Det danske øl


Beskrivelse


Geografisk opdelt ølguide med præsentation af samtlige danske bryggerier både de nye mikrobryggerier og de gamle etablerede, der er begyndt at brygge specialøl. Med anmeldelser af næsten alle danske øl.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 17. sep. 2008

For de danske ølvenner, der her får et overblik over landskabet af danske bryggerier med vurderinger af deres produkter.

Ølskribenten og fotografen Henrik Bøegh beskriver samtlige de godt hundrede danske bryggerier der er på markedet i dag, og tidskriftet Ølentusiastens redaktør Ole Madsen smager på og vurderer deres øl. Det er altså både de etablerede industribryggerier og hele skoven af mikrobryggerier der er med, og vi får noget at vide om hvert enkelte bryggeris historie og folkene bag, ledsaget af gode stemningsmættede fotografier. Af ølregistret bagest kan man se at Ole Madsen når at smage og give karakterer til 8-900 øl som læseren så kan forholde sig til. Godt layout. Med de gode registre og den regionsvise præsentation af bryggerierne er bogen nem at orientere sig i.

Bogen kan betragtes som en videreførelse af, og afløser for, Ølruten der udkom 2006 og 2007 hvor makkerparret besøgte og smagte på øl fra henholdsvis 58 og 74 danske mikrobryggerier.

En præsentation af samtlige de bryggerier der er på markedet i dag og med vurderinger af de øl de udbyder til glæde for alle danske ølentusiaster. Godt udstyr, gode billeder og nem at orientere sig i.


Berlingske tidende

d. 30. nov. 2008

af

af

Søren Frank

d. 30. nov. 2008Informationer og udgaver