Bøger / faglitteratur

Det delte Danmark


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Portræt af et Danmark, hvor samfundets sammenhængskraft er under voldsomt pres og om konsekvenserne for velfærdssamfundet af denne stigende polarisering. Med forslag til hvordan vi kan vende udviklingen.

Indhold

En verden til forskel ; En Nørrebro-fortælling ; Moderne Ghettoer ; De delte byer ; Splittelsens kultur og politik ; Hvad kan der gøres?


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2005

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 23. mar. 2005

Debatbog, der tegner et billede af et Danmark i hastig social forandring. Forfatteren, som er journalist bor selv i et af de kvarterer, der tydeligt mærker hvordan et nyt Danmark former sig, Nørrebro. Hans tese er, at Danmark i disse år opdeles i boligkvarterer med svage marginaliserede grupper, ghettoer, og enklaver med de velfungerende. Før havde vi et samfund, hvor der boede både rige, middelstand og måske fattige i samme kvarter. Nu bliver de svage svagere og de stærke mere uforstående overfor svage gruppers problemer. Solidariteten og det fællesskabsbaserede samfund svinder. Men et samfund er et fællesskab, og bogen stiller spørgsmålet, hvad der sker når fællesskabet revner. Bogen tegner med udgangspunkt i eksempler fra den virkelige verden et tankevækkende portræt af et polariseret samfund. Som forfatteren skriver om folkeskoler i forordet: "Opsplitningen i ghettoskoler og velhaverskoler har vidtrækkende følger: Vi er ved at opløse det kit, der holder sammen på velfærdssamfundet." Men bogen er ikke bare kritik, forfatteren viser eksempler på fx, hvordan en skole er lykkedes med integrationen. Og han understreger i afsnittet "Hvad kan der gøres?", at udgangspunktet er at turde tale om det. Og det gør han så med sin aktuelle debatbog.


Folkeskolen

Årg. 122, nr. 15 (2005)

af

af

Maria Becher Trier

Årg. 122, nr. 15 (2005)


Boligen

Årg. 72, nr. 5 (2005)

af

af

Regnar M. Nielsen

Årg. 72, nr. 5 (2005)


Weekendavisen

d. 1. apr. 2005

af

af

Frede Vestergaard

d. 1. apr. 2005


Politiken

d. 31. mar. 2005

af

af

Christine Antorini

d. 31. mar. 2005


Gymnasieskolen

Årg. 88, nr. 14 (2005)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 88, nr. 14 (2005)