Bøger / faglitteratur / fortolkninger

Det dobbelte bryllup


Beskrivelse


Præsentation og fortolkning af folkeeventyr med en stærk kvinde som heltinde ud fra C.G. Jungs individuationsbegreb.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 11. aug. 2017

Præsentation og fortolkning af folkeeventyr med en stærk kvinde som heltinde. Bogen henvender sig til øvede i fortolkninger af eventyr, som er skrevet på et højt teoretisk plan.

Indledningsvis er der en redegørelse for den teori, som bruges til at fortolke bogens 10 folkeeventyr. Pia Skogemann bruger Jungs individuationsbegreb, som er delt op i en otte-ledet struktur. Sekvenserne er delt op i forspil, udve, frigørelse, første bryllup, krise, tab og isolation, bedrift og sejr samt andet bryllup. Bagerst er der kildehenvisninger og en litteraturliste.

På et højt teoretisk niveau fortolkes eventyrene, som kræver en forudgående forståelse for eventyrfortolkning. Derfor er bogen ikke for alle og enhver.

Bogen er en revideret udgave af En karl var min mor, en fisk var min farGuld og sølv og kragenæb. I forhold til tidligere udgave er eventyrene og fortolkningerne af "Lurvehætte", "Prinsessen i det underjordiske slot" samt "Pigen og hesten" fjernet fra de nye udgave. Det teoretiske afsnit er stærkt revideret, hvor der bl.a. er udeladt et oversigtsskema. Der er ikke udkommet noget andet om individuation i eventyr siden Vibeke Arndal udgav Guld og sølv og kragenæb i 1998Bogen er en revideret udgave af En karl var min mor, en fisk var min far. I forhold til tidligere udgave er eventyrene og fortolkningerne af "Lurvehætte", "Prinsessen i det underjordiske slot" samt "Pigen og hesten" fjernet fra de nye udgave. Det teoretiske afsnit er stærkt revideret, hvor der bl.a. er udeladt et oversigtsskema. Der er ikke udkommet noget andet om individuation i eventyr siden Vibeke Arndal udgav i 1998.