Bøger / faglitteratur / biografier

Det er dejligt at leve : et portræt af billedhuggeren Anders Bundgaard 1864-1937


Beskrivelse


Den danske billedhugger Anders Bundgaards (1864-1937) liv og værker, beskrevet i kronologisk orden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 28. aug. 2014

Meget relevant for interesserede i skulptur og dansk kunsthistorie. Bogen har også nyttige informationer til dem, der søger viden om udsmykningen af Christiansborg og Københavns Rådhus. Dertil kommer den lokalhistoriske vinkel i det nordjyske.

Billedhuggeren Anders Bundgaards arbejder er nok mere kendt i dag under deres navne, fx Gefionspringvandet eller Cimbrertyren. Det er nok færre, der kan kunstnerens navn længere, men det kan denne nye bog forhåbentlig rette op på. Den himmerlandske husmandsdreng med den kunstneriske åre blev en rigtig mønsterbryder med uddannelse på Kunstakademiet, og efterfølgende blev Bundgaard engageret til en lang række udsmykningsopgaver på eksempelvis Københavns Rådhus og det genopførte Christiansborg. Bagerst i bogen er der oversigter over de ganske mange stenarbejder, Bundgaard udførte i disse to bygninger. Bogens forfatter, Lars Rigborg, er rundviser i Thingbæk Kalkminer ved Rebild Bakker, hvor man i dag har en stor samling af Bundgaards værker, og dette sted var Bundgaard også selv nært knyttet til. Det er bestemt et besøg værd, og denne bog er en god introduktion til Bundgaards liv og værk.

Bogen minder om Egon Eriksens Edvard Eriksen og Den lille havfrue. Der er ikke andre bøger om billedhugger Anders Bundgaard, men vi mangler fortsat en kunsthistorisk gennemgang.

En let og hurtig introduktion til billedhugger Anders Bundgaards liv og værk. Kan bruges på alle biblioteker.



Informationer og udgaver