Bøger / faglitteratur

Det er derfor!


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Karakteristika hos autistiske børn og unge. Om opdragelse, skole, skolevalg og om ungdomslivet som autist. Afmystificering af tabuer og gode redskaber til hvordan hverdagens situationer kan tackles.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 20. juni 2018

Lettilgængelig manual til forståelse af autistiske børn og unge. Fortrinsvis til forældre der har børn ny-diagnosticeret inden for autismespektret.

Efter et kort afsnit om udredning og diagnose, beskrives og forklares en række karakteristika hos mennesker med autisme. Opdragelse, skole og skolevalg samt problematikker vedrørende ungdomslivet som autist behandles i de følgende kapitler inden en udførlig guidning til hvordan hverdagens situationer kan tackles. Bogen er illustreret med farverige tegninger og kommer sammen med tre små samtalebøger/hæfter, én om at have autisme, én bog til søskende og en til yngre børn med autisme. Forfatteren er specialpædagogisk konsulent på Autismecenter Nord-Bo.

Uomgængelig bog for forældre til børn der har fået en diagnose inden for autismespektret. Den afmystificerer mange tabuer, den er solidarisk med både børn og forældre, og den giver masser af viden i et letforståeligt sprog. Illustrationerne supplerer indholdet fint. Og ikke mindst giver den virkeligt brugbare redskaber til hvordan man kan hjælpe og støtte sit barn.

Vejen videre - når dit barn har autisme behandler meget samme emneområder, men vinklen er lidt anderledes - her er forfatterne selv forældre til et barn med autisme og den er mere dybtgående.