Bøger / faglitteratur

Det er ikke alle haner der galer : om maskulinitetens vilkår i det moderne matriarkalske samfund


Beskrivelse


Den psykiske udvikling fra dreng til mand, om faderskab og moderbindinger samt om jagten på maskuline værdier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. dec. 2013

Oplagt for dem som følger den kønspolitiske debat om kønsforskelle. Supplerende materiale til skoleopgaver fra og med gymnasieniveau.

Kønspolitisk debatbog, hvor psykolog og parterapeut Finn Korsaa skriver om "maskulinitetens vilkår i det moderne matriarkalske samfund". Overskrifterne er "How many roads", "Fra dreng til mand", "Hvad vil det sige at være far?" og "De maskuline værdier". Han skriver bl.a. tankevækkende: " I al sin enkelthed handler det om, at de to køn har hver sin betydningsfulde rolle at spille, overfor hinanden, såvel som i familielivet. Kun ved at tage disse roller alvorligt, kun ved at fastholde hvert køns egenart, har man mulighed for at nå frem til en balance, der kan blive udviklende for dem begge." At det ikke altid er nemt viser han med eksempler fra så forskellige kulturelle manifestastioner som letgenkendelig par på indkøb i fx IKEA og de maskuline ubalancer fx i tv-serien "Fint skal det være" og fx i Who's afraid of Virginia Woolf. Man(d) kan også læse om det han kalder for "Fifty Shades-effekten": "Bogen er for så vidt et tilflugtssted for kvinder, der er trætte af rollen som madonna og som savner en mand, der begærer dem." Korsaa har bl.a. også skrevet Slip manden fri, 2011.

Andre nye bøger er fx antologien: Mandens byrde : moderne mænd, nye perspektiver eller Mænd : køn under forvandling af Kenneth Reinicke.

Interessant bog om maskulinitetens vilkår med et mindre antal lånere især på lidt større biblioteker.


Jyllands-posten

d. 22. okt. 2013

af

af

Dennis Nørmark

d. 22. okt. 2013