Bøger / faglitteratur

Det fotografiske rum


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2011

af

af

Kirsten Emdal

d. 10. feb. 2011

Denne bog henvender sig primært til studerende/kunstnere/fotografer/arkitekter, som interesserer sig for kunstneres brug af arkitekturfotografi.

Sabine Nielsen er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Ekstern lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ligeledes ved KU og underviser i Kunst- og kulturteori ved Statens Teaterskole. Derudover er hun medstifter og redaktør af fototidsskriftet "FILTER". Denne bog er en specialetekst fra 2006, og bogen præsenterer en række af de mest centrale indfaldsvinkler til det fotografiske rum indenfor den fototeoretiske litteratur. Bogen er opbygget i tre dele. I den første del indkredses fotografiets virkelighedsreference, dernæst er et afsnit om Düsseldorfskolen, og i den sidste del tages udgangspunkt i værker af de tre fotografer Andreas Gursky, Candida Höfer og Thomas Ruff. Bogen er illustreret med flotte (farve)fotos af de omtalte værker, og den afsluttes med en omfattende bibliografi og illustrationsliste. Sprog og indhold er på et rimeligt højt niveau.

Der findes ikke anden nævneværdigt litteratur på dansk om dette emne - udover tidsskriftsartikler skrevet af Sabine Nielsen selv.

På alle måder en flot udgivelse. Som specialetekst er bogen i sagens natur på rimeligt højt niveau, og den bør derfor kun indkøbes til større biblioteker.Informationer og udgaver