Rejsedagbog der i korte optegnelser, beskriver en mands forskellige rejser rundt i verden, med fokus på møder mellem mennesker og de tanker der opstår undervejs. For læsere med hang til yderst personlig rejselitteratur.
Ole Ditlev Nielsen har skrevet rejsedagbog, fra sin ungdoms sprogskolerejser i 1990 til nu, hvor han rejser med familien. Bogens tekster består af bearbejdede dagbogsoptegnelser, der sporadisk slår ned i både ud- og indland. Her beskrives steder, møder og stemninger, og de tanker der uundgåeligt dukker op i øjeblikket. Mødet med det fremmede og det modsatte køns umiddelbare tiltrækningskraft er et gennemgående tema, ligesom de forbindelser der skabes ved tilfældige møde, hvor Nielsen deler oplevelser og tanker med andre rejsende. Geografisk rejses der især rundt i Asien, med afstikkere til det europæiske og hjemstaden København. Rejsestilen bevæger sig fra sprogskole og backpacker til familieturen.
Bogen er spækket med småfilosofiske betragtninger over livet, forelskelse, det ukendte og at rejse fysisk som psyksisk. Stilen er poetisk og præget af indtryk og følelser. Der er tale om et con amore-projekt, der beskriver rejser der har formet en mand. Om det er lige interessant for alle læsere er mere tvivlsomt. Enkelte steder skiftes mellem stedord som fx jeg-, du- og man-form, hvilket virker umotiveret.
Leder man efter rejselitteratur baseret på følelser kunne det fx være Alverdens-vandringerne.