Bøger / faglitteratur / billedværker

Det gamle Aarhus i farver


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Farvelagte fotografier af Aarhus og dens indbyggere i perioden 1870-1945.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 4. apr. 2019

Det er en fascinerende oplevelse at gå på opdagelse i de nu farvelagte billeder af det gamle Aarhus og dens indbyggere. For folk med interesse for fototeknik, Aarhus, eller fotografier fra perioden 1870-1945.

Arne Kjær Hansen har ved hjælp af digital farvelægning givet nyt liv til 65 gamle fotografier af Aarhus og byens indbyggere. Det er en omfattende procedure, og kræver grundig research af fx hvilke farver tøjet og husene havde. Aage Fredslund Andersen er krediteret som den oprindelige fotograf bag en håndfuld billeder, og hos hovedparten af de resterende er fotografen ukendt. Billederne er taget i perioden 1870-1945, og der er bla. fotografier af Store Torv fra 1870, Landsudstillingen i 1909, og tildækningen af åen. Hvert fotografi er forsynet med en kort tekst af historiker Jørgen Mührmann-Lund.

Flot fotobog, hvor kvaliteten af farvelægningen ofte så god at billedet lige så godt kunne være taget med et moderne kamera. Farvelægningen gør de gamle fotografier langt mere nærværende og levende, og gør det nemmere for beskueren at identificere sig med motivet. Det er spændende at se de opdaterede tidsbilleder, og den supplerende tekst er god til at sætte motivet ind i den historiske kontekst.

Der er udgivet flere fotobøger om Aarhus som fx Aarhus flashback, men dette er den første der kun indeholder farvelagte fotografier.


Århus Stifts årbøger

Bd. 102 (2019)

af

af

Kenn Tarbensen

Bd. 102 (2019)