Bøger / faglitteratur

Det godes kraft : Dalai Lamas vision for en bedre verden


Beskrivelse


Udgivet i anledning af Dalai Lamas 80 års fødselsdag.

Gennem en række samtaler mellem forfatteren og Dalai Lam XIV (f. 1935) fremkommer budskabet, at vi skal gøre plads til medfølelse i mødet med vores medmennesker, i økonomiske anliggender og i politik, for vor egen lykkes skyld, og ikke mindst for vores planets fremtids skyld.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. juni 2015

Om det vi hver især kan gøre for at blive lykkeligere og skabe en fredeligere verden. Daniel Goleman præsenterer Dalai Lamas vision, som henvender sig til alle, uanset tro, nationalitet eller politisk ståsted.

Goleman er kendt for sine bøger om følelsesmæssig intelligens. Dalai Lama er velkendt som ambassadør for at højne den menneskelige etik og mellemmenneskelighed. De to har haft samtaler igennem årene, som resulterer i denne bog. Budskabet er, at vi skal gøre plads til medfølelse med vore medmennesker - i mødet med de andre, i økonomiske anliggender og i politik, for vor egen lykkes skyld, og for vores planets fremtid. Det starter med den enkeltes mentale hygiejne - at nedtone negative følelser, og at fremelske medfølelse.

Dalai Lamas budskab er præsenteret før af andre budbringere, men et godt budskab kan ikke fremføres for ofte. Bogen er, som de øvrige bøger om Lamaens vision, opløftende og optimistisk læsning. Hans mangeårige interesse i videnskab og hjerneforskning har også sin afsmittende virkning her, og hans intuitive viden underbygges af forskning i, hvad der gør mennesker lykkeligere. Bogen, der er letlæst, taler således til alle, der har ønsker og håb for en mere harmonisk fremtid og et ønske om en mere ligelig fordeling af goder.

I Etik for en hel verdenPå sporet af det etiske menneske og i På sporet af det etiske menneske præsenteres også Dalai Lamas budskab om det medfølende menneskeI Etik for en hel verden og i præsenteres også Dalai Lamas budskab om det medfølende menneske.


Politiken

d. 30. aug. 2015

af

af

Svend Brinkmann

d. 30. aug. 2015


Jyllands-posten

d. 1. juli 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. juli 2015


Weekendavisen

d. 24. juli 2015

af

af

Erik Meier Carlsen

d. 24. juli 2015


Kristeligt dagblad

d. 23. juni 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. juni 2015