Bøger / faglitteratur

Det grænseløse arbejdsliv : at lede de selvledende medarbejdere


Beskrivelse


Om det grænseløse arbejdsliv, hvor arbejdstid, arbejdssted og arbejdsrolle ikke længere udgør de faste rammer om en medarbejders arbejdsliv, og om, hvordan vi skal lære at lede os selv ved at sætte fokus på kernen i arbejdet.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 19. jan. 2011

Denne bog vil sandsynligvis kunne bruges af ledere, som har ansatte, der skal agere selvledende. Den vil også kunne bruges af andre, som interesserer sig for det grænseløse arbejdsliv, og dets udfordringer.

Forfatteren er dansk. Det grænseløse arbejdsliv betyder ifølge forfatteren, at de faste rammer for ens arbejdsliv er forsvundet. Mange mennesker har i dag et job, hvor arbejdsliv og privatliv flyder sammen, ligeså vel som mange skal bruge deres personlighed for at udføre deres arbejde på en bestemt måde. Udgangspunktet for bogen er at forstå de ledelsesmæssige udfordringer og muligheder, som både medarbejdere og ledere står over for i det grænseløse arbejdsliv. En anden pointe er, at vi ikke skal se arbejdspladser og medarbejdere med industrisamfundets briller, men se arbejdslivet i en større kontekst i vidensamfundet. Forfatteren beskriver forskellige nye dimensioner, som er med til at gøre det moderne arbejdsliv grænseløst. Han kommer med forskellige perspektiver på selvledelse, og hvordan ledelse kan lede selvledende medarbejdere, således at det bliver frihed under ansvar.

Ligner Ledelse uden grænser : syv råd til ledere om at skabe trivsel i det grænseløse arbejdsliv, 2008.

En bog som fokuserer både på medarbejderne og på ledelsen. Måske gaber den lidt for meget over to store emner efter min mening, men han kommer godt rundt om emnet, og får med, hvad der er relevant for læseren.


Jyllands-posten

d. 13. feb. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 13. feb. 2011


Berlingske tidende

d. 20. feb. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 20. feb. 2011


Politiken

d. 29. jan. 2011

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 29. jan. 2011


Berlingske tidende

d. 6. feb. 2011

af

af

Birgitte Gether

d. 6. feb. 2011


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 14 (2011)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 42, nr. 14 (2011)


Arbejdsmiljø

Årg. 27 nr. 3 (2011)

af

af

Jesper Melgaard, Sabina Sonne Sciolla, Tina Løvbom Petersen

Årg. 27 nr. 3 (2011)