Bøger / faglitteratur

Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok


Beskrivelse


Musikeren Britta Kristensens (f. 1953) personlige beretning om et terapiforløb hos terapeuten Ellen Sander Jacobsen, der lærte hende at tage ansvar for sig selv og satte hende i stand til at overvinde eksem og tinitus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 8. sep. 2014

Selvbiografi med et selvudviklingstema. Læsergruppen vil være dem, som kan spejle sig i forfatteren tema: ikke at føle sig god nok. Dækkende og fængende titel vækker læserens nysgerrighed.

Forfatteren er musiker, har generende eksem og tinitus ved bogens start. Hun har selv en stærk fornemmelse af, at hendes lidelser ikke er af fysisk karakter, men har deres rødder i hendes psyke/følelsesliv. På et tidspunkt kommer hun i kontakt med Ellen Sander Jacobsen (forfatter til Nøgle til livets energi og Nøgle til åbenhed - død 2008). Hun er både tiltrukket og frastødt af denne særprægede terapeut. Men det bliver Ellen, der straks ser forbindelsen mellem hendes tinitus og hendes følelsesliv, der kommer til at guide hende ind i en udvikling fuld af eventyr, trolde og dæmoner, der sætter hende fri, så hun er i stand til at vælge det liv, hun ønsker at leve. Ganske velskrevet beretning om et udviklingsforløb og et samarbejde mellem klient og terapeut og denne terapeuts særlige livsforståelse og arbejdsmetoder.

Ofte vil disse beretninger rubriceres sammen med bøger fra Virkelighedens verden. Jeg synes ikke helt, denne bog hører hjemme her. Hertil er der for lidt drama. Den er mere reflekterende i stil med fx Har jeg været for stille? : om at komme videre med sit liv efter mobning.

Jeg tror bestemt, der vil være læsere til denne udviklingshistorie, om end bogen næppe hitter på top 10.