Bøger / faglitteratur / øvelser

Det levende parforhold : fra konflikt til nærvær


Beskrivelse


Om mulighederne for at begynde eller fortsætte en god udvikling i sit parforhold. Opdelt i en teoretisk del og en praktisk øvelsesdel med redskaber og praktiske anvisninger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Målgruppen er nok især yngre familier der har ondt i parforholdet men også lyst og overskud til at give forholdet en chance. En sekundær målgruppe er andre parterapeuter.

Forfatterne er henholdsvis klinisk psykolog og overlæge i ungdomspsykiatri. De driver sammen et center med imagoterapien som terapeutisk grundlag, hvor de bl.a. tilbyder kurser for par. Det er en brugsbog hvor teoretiske afsnit veksler med 14 øvelser som parret opfordres til at gennemføre. De første rækker af øvelser har til formål at afdække de følelsesmønstre vi har med fra barndommen og som danner grundlag for vores kærlighedsevne. Den sidste del af øvelserne skal gennem anerkendende dialog bruge frustrationer og kritik i parforholdet til at skabe en ny tryghed og lydhørhed. Bogen har et indbydende layout med fine kunstneriske illustrationer.

Der er en ret omfattende litteratur om parterapi. Kærlighedens alkymi : giv dig selv lov til at blive elsket, 2006 og Imago - kærlighedens terapi, 2005 har til dels samme teoretiske udgangspunkt i imagoterapien, men er i højere grad henvendt til andre parterapeuter.

En gør det selv bog for kriseramte par, der opfordres til at finde en rolig krog i hverdagen for sammen at gennemføre en række øvelser. Det terapeutiske grundlag er imagoterapien, der bruger en afdækning af barndommens nære relationer som udgangspunkt for at skabe ny dynamik i parforholdet.


Ugeskrift for. læger

Årg. 170, nr. 40 (2008)

af

af

Bent H. Claësson

Årg. 170, nr. 40 (2008)


Månedsskrift for praktisk lægegerning

Årg. 86, nr. 3 (2008)

af

af

Bjarne Lühr Hansen

Årg. 86, nr. 3 (2008)