Bogens målgruppe vil være "nutidsmennesket", der er fascineret af apps og anden teknologi, og samtidig er sundhedsfreak. Herudover kan bogen have antropologisk interesse for mennesker, der vil studere og eventuelt skrive om fænomenet fx journalister.
Forfatteren har en bachelor i litteraturvidenskab og kendes i offentligheden som vært og journalist ved DR P1's teknologimagasin Harddisken. Han lancerer hermed begrebet det selvmålende menneske og vedkender sig straks, at han hører til kategorien. Nutidsmennesket er en omvandrende datagenerator udstyret med smartphone, sensorer og den allestedsnærværende netadgang, som har gjort det muligt at måle, tracke, indsamle og fortolke data om os selv. Og hvis vi forstår at indsamle og fortolke alle disse informationer, kan det måske være med til at give os et bedre liv. Måske kan disse data hjælpe os med at spise sundere, motionere smartere, arbejde mere effektivt og forhåbentlig blive gladere mennesker. Bogen er medrivende i sin begejstring for mulighederne og giver os en masse eksempler og visioner omkring, hvordan man kan anvende teknologien. Tilgangen er småneurotisk og kun lettere distanceret - med glimt i øjet.
Bogen repræsenterer en interessant niche i bibliotekernes bogbestand, som ikke før er udfyldt - et emnefelt, som teknologien har udviklet, og hvis indflydelse på mennesket her er beskrevet.
En ny mennesketype "det selvmålende menneske" bliver her defineret. Selvmåleriet går først og fremmest på sundhed, kost, motion.