Alder er et vidt begreb, og alder lader sig ikke dele ind i kasser, hvilket denne samtalebog er et godt eksempel på. Hastrup og Hertz kommer vidt omkring, når de giver deres bud på, hvad alder betyder for dem. Bogen er for de ældre men også en bog til yngre om at være ældre.
Bogens parter er Bjarne Hastrup, der siden 1986 har været administrerende direktør for Ældre Sagen, og Lone Hertz, skuespiller og teaterchef og foredragsholder - begge er de over 65. De taler om den 3. alder/ ældrebyrden/ seniorerne/ det grå guld/ pensionisterne/ de der har nået voksendommen. Alderen har mange betegnelser og mange ansigter. Der er selvfølgelig individualister, som mennesker er i alle aldersgrupper, og de skal have respekt og forståelse. Gruppen er de svage og udslidte, de stærke med kompetencer og virkelyst, der nok stadig kunne bruges på arbejdsmarkedet, de aktive, de demente osv. I bogen fortælles der åbenhjertigt om at blive ældre, og samfundets syn på alder.
De senere år har flere udgivelser om emnet set dagens lys, fx Lone Kühlmanns polemiske Vi bliver ikke yngre, fat det og Afskaf alderdommen. Aktuel er også Værdig alderdom : ældres rettigheder i Danmark og Gammel - aldrig i livet. Nærværende bog giver en mere subjektiv indgang til emnet og vurderer, hvordan samfundet og den enkelte kan agere.
Bogen giver vigtige, polemiske, livskloge og morsomme tanker om det at blive ældre og er et vægtigt indlæg i den debat, der næsten dagligt finder sted i medierne.