Bøger / skønlitteratur / roman

Det modsatte af halleluja


Beskrivelse


Da Lisa forlader bogens hovedperson kaster han sig over et utal af løse bekendtskaber og vilde byture. Den rodløse unge mand og muligvis kommende forfatter får dog ikke fred i sindet før han måske møder "den eneste ene".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 27. sep. 2012

Kan formidles til især yngre mandlige læsere af den såkaldte dick lit-genre, herunder forfattere som William Sutcliffe, Nick Hornby og Chad Kultgen, af danske forfattere kan bl.a. nævnes Jacob Ejersbo og Bent Q. Holm. Fra klassikerskuffen for mænd kan fremhæves Charles Bukowski.

Daniel Vedsted, f.1982 og cand.mag. i kommunikation. Har siden 2010 været aktiv på den københavnske lyrikscene og debuterer her med denne roman. Genremæssigt er vi ovre i den såkaldte dick lit-litteratur og man kan samtidig spore en linje tilbage til beat-generationen og desuden Charles Bukowski. Hovedpersonen er en rodløs 26-årig mand i storbyen, muligvis kommende forfatter, som lever af at skrive hardcore pornografiske noveller. Da kæresten Lisa forlader ham kaster han sig ud i et orgie af sex og drukture og sjældent har man mødt så mange nye erobringer og vilde byture i en roman. Designmæssigt er forsiden opfindsomt lavet med farver, linjer og bogstaver, holdt i sort, rødt og hvidt.

Kan delvis sammenlignes med Jacob Ejersbo Superego, 2000, og Nordkraft, 2002. For samme målgruppe tænker man også delvis på Bent Q. Holms Hafnia Punk, 1998 og Jan Sonnergaards Radiator, 1997.

Moderne "Casanova" og eksistentiel roman om erobringer og livets tomhed. Har sin styrke i kvikke dialoger og et ungt moderne fortælle-tempo. Kan formidles til yngre mandlige læsere.