Bøger / skønlitteratur / samfundssatire

Brun mands byrde


Beskrivelse


Han hører hjemme over alt, men føler sig ikke hjemme nogen steder. Han er fyldt med selvtillid, og samtidig meget usikker på både sig selv og det samfund han lever i. Velkommen til Hassan Preislers liv - og indløs en rørende og anderledes udviklingshistorie, hvor det moderne menneske og samfund sættes under lup.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 24. maj 2013

Hassan Preislers debutroman er et forfriskende og provokerende pust på den danske litterære scene, og den formår på fornemste vis at kombinere selvrefleksion med samfundsatire og et spændende formsprog. Brun mands byrde fortjener en stor målgruppe og kan formidles som " en fremragende debutroman med et udfordrende formsprog" eller "et tankevækkende knytnæveslag i maven på integrationspolitikken".

Hassan Preisler, der er uddannet skuespiller, udleverer sit eget liv som "brun dansker" i denne grænsesøgende roman, som også leger med selve romanformatet. Sætningerne er lange, og der skiftes fint mellem filosoferen over "den menneskelige tilstand" i noget der minder om essayform og storbyromantik a la Dan Turèll. De første sider, og fortællestilen generelt, kræver tilvænning. Men når man for alvor drages ind af Preislers insisterende ordstrøm, ønsker man faktisk ikke at forlade den igen. Preisler formår, ved at lege med ordene, at vende klichéer til noget nyt og samtidig får romanen og dens provokationer, læseren til at reflektere over sit eget liv. Og det vigtigste greb, og grunden til at eksperimentet lykkes, er at Preisler doserer den rette mængde af humor og alvor, mens de litterære virkemidler giver historien merværdi.

Bogen Brun mands byrde er helt sin egen, men man får lyst til at genlæse Dan Turèll og deltage i integrationsdebatten, og det er ment som en anbefaling.

Vellykket debutroman hvor der leges med sproget, mens forfatteren reflekterer over vigtige samfundsaktuelle og personlige emner.


litteratursiden.dk

d. 4. juli 2013

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 4. juli 2013

Hassan Preisler skriver om Hassan Preisler, der føler sig splittet mellem to identiteter. Om følelsen af evig mistænkeliggørelse og sit store arbejde med at skabe Hassan – sig selv. ’Lille sorte Samb...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. aug. 2013

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

d. 6. aug. 2013


Berlingske tidende

d. 1. juni 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 1. juni 2013


Politiken

d. 1. juni 2013

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 1. juni 2013


Jyllands-posten

d. 2. juni 2013

af

af

Jon Helt Haarder

d. 2. juni 2013


Information

d. 7. juni 2013

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 7. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 18. juni 2013

af

af

Mai Misfeldt

d. 18. juni 2013