Bøger / faglitteratur

Det ny Danfoss : sådan forvandlede Niels B. Christiansen landets største industrivirksomhed


Beskrivelse


Beretningen om hvordan det lykkedes lederen af Danfoss, Niels B. Christiansen (f. 1966), at bringe virksomheden tilbage på rette spor efter finanskrisen ved hjælp af den langsigtede strategi "Core & Clear".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 2. nov. 2015

Her kan virksomhedsledere og studerende, på fx Copenhagen Business School og Aarhus BSS, følge hvordan Danfoss siden finanskrisen har arbejdet med en ny strategi.

Da Niels B. Christiansen i 2008 blev udpeget til at afløse Jørgen Mads Clausen i Danfoss, havde den store familieejede virksomhed begyndende problemer med indtjening, konkurrenceevne og en uhensigtsmæssig organisationsstruktur. Det var svaghedstegn, der i høj grad blev udstillet og bragte Danfoss i alvorlige problemer, da følgerne af finanskrisen slog igennem i løbet af 2009. Den erfarne erhvervsjournalist Niels Lunde fortæller detaljeret om de enkelte faser i den strategi, som Niels B. Christiansen introducerede under navnet "Core & Clear", og som over en årrække bragte Danmarks største industrivirksomhed tilbage på sporet.

Det er en klart disponeret fremstilling, skrevet i et sprog uden unødige fagtermer, hvor Niels Lunde med stor indsigt redegør for strategiarbejdet i den meget store virksomhed, og også peger på de udfordringer Danfoss stadig har.

KompleksitetMiraklet i LEGODanfoss handler også om at finde virksomhedens kernekompetence, og har samme målgruppe. Niels Lunde har bl.a. tidligere skrevet Miraklet i LEGO, der ikke i samme grad er konkret i beskrivelsen af firmaets arbejde med strategien. Danfoss er en traditionel fremstilling af virksomhedens historie, der ikke medtager de virksomhedsstrategiske overvejelserKompleksitet handler også om at finde virksomhedens kernekompetence, og har samme målgruppe. Niels Lunde har bl.a. tidligere skrevet , der ikke i samme grad er konkret i beskrivelsen af firmaets arbejde med strategien. Danfoss er en traditionel fremstilling af virksomhedens historie, der ikke medtager de virksomhedsstrategiske overvejelserKompleksitet handler også om at finde virksomhedens kernekompetence, og har samme målgruppe. Niels Lunde har bl.a. tidligere skrevet Miraklet i LEGO, der ikke i samme grad er konkret i beskrivelsen af firmaets arbejde med strategien. er en traditionel fremstilling af virksomhedens historie, der ikke medtager de virksomhedsstrategiske overvejelser.


Jyllands-posten

d. 15. nov. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 15. nov. 2015


Børsen

d. 16. dec. 2015

af

af

Martin Jes Iversen

d. 16. dec. 2015