Bøger / faglitteratur

Det ny skoleliv : om krop, rum, bevægelse og pædagogik


Beskrivelse


Ud fra observationer samt interviews med både børn, lærere og pædagoger analyseres på betydningen af de større udearealer og på de to køns leg og samvær på to nybyggede skoler. Derudover beskrives aktiviteter og tilbud på skoler i landene omkring os med fokus på kropslig udfoldelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne udgivelse om krop, rum, bevægelse og pædagogik i forbindelse med skolelivet på henholdsvis skolens ude- og indearealer henvender sig til lærere, skoleledere, politikere samt andre med interesse i skolens virke og fremtid.

Bogen følger børnenes liv og virke på de to nybyggede skoler, Asgård Skole i Køge kommune og Trekronerskolen i Roskilde kommune. Fælles for begge skoler er, at udearealerne er langt større end skolegårde generelt er. Ud fra observationer samt interviews med både børn, lærere og pædagoger analyserer bogens forfattere på betydningen af de større udearealer og på de to køns leg og samvær. Derudover beskrives aktiviteter og tilbud på skoler i landene omkring os med fokus på kropslig udfoldelse.

Sammen med denne udgivelse kan også læses Børn og udeliv, 2006 og Når livet risler, 2005.

Spændende og aktuel titel, som bør læses i forbindelse med nybyggeri af skoler eller indretning af uderum ved gamle skoler.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 18 (2008)

af

af

Britta Vestergaard

Årg. 125, nr. 18 (2008)


Unge pædagoger

2009, nr. 2

af

af

Annette Kastrup Pedersen

2009, nr. 2