Bøger / faglitteratur

Det nye Ægypten


Beskrivelse


Beretning om Ægypten med beskrivelser af landet, dets folk og kultur, herunder den politiske, økonomiske og demokratiske udvikling gennem årene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 12. feb. 2010

Bogen henvender sig til interesserede i vore dages Ægypten fx i forbindelse med en turistrejse eller bare almindelig interesse.

Forfatteren er journalist og har inden for de sidste ti år skrevet en halv snes bøger. Det meste er faglitteratur, men de to seneste er romaner. Bogen slår ned på en halv snes brede temaer og er en blanding af forfatterens egne indtryk fra ophold i Ægypten, fra ægyptiske medier og enkelte andre værker. Bogen bevæger sig inden for generelle emner som politik, historie, familie og hverdag, økonomi, krigene siden Israels oprettelse, traditioner m.m. Som oftest er udgangspunktet enkelte specielle og spektakulære emner. Forfatteren forsøger at se landet fra dets egen side og kritiserer fx dansk presse for enøjede holdninger til landet. Bogen er let læselig og overvejende journalistisk skrevet. Den har spredte farvefotoer, de fleste er uden billedtekster. Bagest afsnit med ordforklaringer, registre og andet. Trykt på glittet papir.

Det er småt med nyere bøger om det moderne Ægypten. Denne er den eneste nyere bog bortset fra turistguider.

Personlig bog om forfatterens indtryk af Ægypten og ægypterne i moderne tid.