Bøger / faglitteratur

Det nye lange liv : sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden


Beskrivelse


Den teknologiske udvikling og den længere levetid fordrer nye måder at se på livsforløb, sociale systemer og relationer. For alle med interesse for samfundsudvikling og fremtidsforskning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. okt. 2021

Den teknologiske udvikling og den længere levetid fordrer nye måder at se på livsforløb, sociale systemer og relationer. For alle med interesse for samfundsudvikling og fremtidsforskning.

Den teknologiske udvikling buldrer derudad, mens vores måde at se på livsforløb og arbejdsmarked ikke flytter med. Bogens hovedpointe er, at vi alle skal være forberedte på at blive sociale pionerer. Vi skal som samfund og enkeltindivider mønstre en social opfindsomhed, hvor livet ikke blot består af tre livsfaser: uddannelse, arbejde, pension. Vi skal danne relationer på tværs af generationer, opfinde nye måder at se på arbejde på, hvor alle yder forskelligt og fleksibelt i løbet af hele livet. Det kræver noget af det enkelte menneske, af virksomheder og af staten og lovgivningen. Forfatterne, der har hhv. et psykologisk og et økonomisk perspektiv på tingene, taler om ikke mindre end et redesign af livet.

Det er det lange lys, som forfatterne anlægger. Den vækker til refleksion over vores måde at leve og se tilværelsen på. Det virker overvældende, fordi det kræver så meget på mange niveauer. Men det er en ny og anderledes at anskue samfundsudviklingen på. Bør blive læst ikke mindst af fremtids- og arbejdsmarkedsforskere.

Oprør for fremtiden21st century mindsetGrib fremtiden : manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid, 21st century mindset : fra forandringsparat til forandringsdrevet og Grib fremtiden : spilleregler for det 21. århundrede er bud på lignende titlerOprør for fremtiden : manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid, : fra forandringsparat til forandringsdrevet og Grib fremtiden : spilleregler for det 21. århundrede er bud på lignende titlerOprør for fremtiden : manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid, 21st century mindset : fra forandringsparat til forandringsdrevet og : spilleregler for det 21. århundrede er bud på lignende titler.