Bøger / faglitteratur

Det ømme punkt : hold din hest sund, undgå skadelig dressurridning


Beskrivelse


Med udgangspunkt i hestens anatomi og fysiologi viser forfatteren hvordan nutidens forkerte ridemetoder inden for dressurridning indvirker på hestens sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. apr. 2010

Målgruppen er erfarne ryttere og læsere, der interesserer sig for hestens velfærd. Ikke velegnet til nybegyndere.

En tysk praktiserende hestedyrlæge og berider skriver her en tankevækkende bog og debatindlæg om dressurens ofte skæbnesvangre indflydelse på hestens helbred. Meningen med al omgang med hesten og med dressuren er, at hesten villigt og med den altid vigtige tillid til sin rytter accepterer det man i hesteverdenen kalder "rytterens hjælpere", bl.a. føring af tømme. Her ser man desværre ofte, at hestens hoved bliver presset ned til stor skade for hesten. Bogen fortæller med udgangspunkt i hestens anatomi og fysiologi, hvordan forkerte ridemetoder påvirker hesten, og hvordan man så bør gøre det. Detaljerede forklaringer og mange illustrationer, og der er mere information på www.gerdheuschmann.com . Bogen kommer for første gang på dansk i denne reviderede udgave. I sit nye forord (2007) forklarer forfatteren baggrunden for den reviderede udgave. Bogen opstiller bl.a. 9 sympatiske grundprincipper for hestevennen. Her lyder den første og vigtigste: "Den, der beskæftiger sig med hesten, overtager ansvaret for det levende væsen". I en afsluttende appel til verdens hestevenner skriver forfatteren: "Vi skylder hestene at give dem deres værdighed tilbage.".

Et seriøst supplement til hylder med hestedressur.

En sympatisk bog om heste-værdig dressur med appel til erfarne ryttere og seriøse hestefolk, ikke mindst de professionelle opdrættere og ryttere.