Bøger / skønlitteratur / roman

Det sidste ord


Beskrivelse


Krimi. Harry Bosch hentes fra sin pensionisttilværelse tilbage til Los Angeles' politikorps, hvor han skal hjælpe med en sag fra 1988. Men selv med nutidens tekniske analyser trækker opklaringen ud. Desværre trækker mystikken også linjer ind i politiets egne rækker.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Bogen henvender sig til de trofaste Connelly-fans og andre, der endnu ikke måtte have oplevet hans politiromaner i en mere moderne, men letløbende og hårdkogt stil med plads til et psykolgisk perspektiv.

Ny krimi af den velprøvede krimiforfatter med den lige så garvede småvrisne politidetektiv Harry Bosch. Bosch, der ellers har ladet sig pensionere, bliver til sin overraskelse "genindkaldt" til tjeneste af den nye politidirektør. Efter politisk uro og udbredt korruption inden for politikorpset vil chefen rydde op i de mange uafsluttede sager. Det sættes Bosch til sammen med sin tidligere makker Kiz Rider. De skal efterforske en sag om et uopklaret mystisk skuddrab i 1988 på en ung pige. Siden er dna-analyser blevet mulige, hvilket gør det muligt at koble væv fra pigen til det gevær hun blev myrdet med, men dødsfaldet forbliver mystisk og trækker spor ind i politikorpset. Det viser sig nemlig svært at hænge den tilsyneladende gerningsmand, Roland Mackey op på mordet. Da de dykker yderligere ned i den oprindelige efterforskning viser det sig, at den ene undersøger har begået selvmord, og den anden politimand spiller en tvivlsom rolle, og har måske endda dækket over en forbindelse højere op i systemet. Plottets drejning indad er et godt greb, giver en vellykket thriller og åbner for et etisk perspektiv.

Bogen ligger i den absolut gode ende af MC's Bosch-romaner.

Underholdende, effektiv og lidt anderledes krimi med den gennem mange romaner kendte politidetektiv Harry Bosch.


litteratursiden.dk

d. 5. maj 2008

af

af

Tonny Hornbæk

d. 5. maj 2008

En af de mest komplette og komplekse figurer i kriminallitteraturen i dag, Harry Bosch, lader de døde få 'det sidste ord'. "The Closers" der er romanens engelske titel, henviser til den gruppe af dete...


Weekendavisen

d. 25. apr. 2008

af

af

Joakim Jakobsen

d. 25. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 5. juli 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 5. juli 2008


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2008

af

af

Mie Petersen

d. 21. juni 2008


Børsen

d. 23. apr. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 23. apr. 2008