Bøger / skønlitteratur / roman

Du er det onde


Beskrivelse


Krimi. Rom 1982. Italien fejrer VM-sejren i fodbold, da en ung kvinde myrdes. Det ligner en let sag for den arrogante kommissær Balistreri, men opklaringen forkludres og sagen henlægges. 24 år senere ripper fundet af en dræbt kvinde op i gamle sår.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 26. mar. 2014

For læsere af politiromaner, hvor der også er tid til refleksion og kritik.

Rom 1982. Hele Italien fejrer sejren i VM-finalen i fodbold, da en ung kvinde myrdes. Det ligner en let sag for den arrogante og kvindeglade kommissær Balistreri, men opklaringen forkludres og sagen henlægges. 24 år senere fejrer den nu desillusionerede Balistreri endnu en Italiensk VM-triumf, da fundet af en dræbt kvinde ripper op i gamle sår. Han er overbevist om at det er den samme morder, og sætter alt ind på at opklare sagen og sone sin skyld. Constantinis mursten af en bog, tegner et Italien præget af korruption og problemer med illegal indvandring. Det er interessant læsning, men bogens virkelige force er at den tager sig tid til at lade hovedpersonerne udvikle sig. Særligt Balistreris transformation fra egocentreret og på alle måder frastødende levemand, til selvdestruktiv og retfærdighedssøgende politimand, er behændigt gjort. Bogen er spændende og let at læse (herligt befriet for de traditionelle mafia referencer), men føles lidt lang hvilket desværre går ud over flowet. Første del af trilogi, hvor bind 2 er udkommet på originalsproget.

Kan minde om Camilleris bøger om den sympatiske Kommisær Montalbano. Handlingen i Du er det onde er dog knap så tilgængelig og noget voldsommere.

I bogens første del er hovedpersonen virkelig utålelig, men hvis man overkommer dette, åbner der sig en både klog og spændende historie, som dog på nogle nok vil virke lidt langtrukken.


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 15. apr. 2014

Italiensk krimi med en diabolsk kalkulerende morder, en mesterligt skildret hovedperson og et fornemt tegnet portræt af en politisk udvikling. Anbefales. Du er det onde har politimanden Michele Balis...