Et særligt drama udspiller sig i en nordjysk landsby i november 1944. Bogen er på 91 sider, lix 26 og beregnet for børn i 3.-4. klasse, der interesserer sig for historier om 2. verdenskrig. Et tema i bogen nemlig en politimands tanker om sabotører er dog svært at forstå for målgruppen. Også god som oplæsnings- og samtalebog for de 9-10-årige.
Gestapo braser ind i landsbyens eneste klasse, og lærer Hansen får besked på at huse to unge mænd fra egnen, som er taget på fersk gerning ved de engelske flyveres nedkastningssted på Lyngbygård Hede. Flere modtagefolk skal pågribes inden våben, sprængstof og fanger skal transporteres til Ålborg. To værnemagtssoldater vil passe på fangerne. Scenen er skiftevis modstandsmanden/lærerens hus og huset overfor, hvor Tue og Knud bor. Modige Tue er handlingens mand, nøjagtig som Jon Ranheimsæters forside viser. Fine persontegninger af Tue, familien, de to ældre og ikke så særlig hitlertro soldater og onkel Niels, politibetjenten, der gik under jorden og nu afslører sit sande forhold til Gestapo. Lars Holmgaard Jørgensen giver læserne åndeløs spænding fra først til sidst samt et raffineret og dramatisk efterspil, hvor onkel Niels skal likvideres.
Målgruppen er interesserede i historier om 2. verdenskrig, men der er ikke så mange alderssvarende bøger om emnet.
En veldrejet fortælling fra krigens tid. Med stof til eftertanke, for tyskerne her er både gestapofolk og to ældre og lidt trætte soldater, og der er forskellige holdninger til sabotører.