Bøger / faglitteratur til børn

Det sked man på : om skidt, lokummer og kloakker gennem 1000 år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. sep. 2014

Denne fagbog fortæller om skidt, lokummer og kloakker gennem 1000 år med udgangspunkt i Københavns historie. Bogen kan læses af børn og unge fra ca. 12 år og opefter både af interesse og nysgerrighed men også som en fagbog til fagene historie og geografi, hvor bogen kan anvendes som undervisningsbog eller i forbindelse med opgaver og projekter i grundskolen. Men ikke kun børn og unge kan have glæde af bogen. Også voksne læsere kan få en god oplevelse ved at fordybe sig i bogens fakta og fortællinger.

Toiletbesøg er en fast bestanddel i alles tilværelse. Men hvor bliver efterladenskaberne af? Og hvordan kom man af med det i gamle dage? Det fortæller denne bog om ved at dykke ned i Københavns historie. Bogen er både interessant, fascinerende og underholdende, mens den formidler sin faglige viden videre. Det er interessant læsning for både børn og voksne. En af de bøger, man godt kan læse mere end en gang.

Søger man yderligere litteratur for målgruppen om lokummer og kloakker, er det svært at finde noget. Men bogen kan læses sammen med andre bøger om Københavns historie og Københavns urbanisering.

Spændende udgivelse om et emne, der findes meget lidt litteratur om. Bogen er velskrevet og velfortalt og holder læserens interesse fanget med interessante oplysninger og aha-oplevelser.