Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det søde liv uden tilsat sukker


Beskrivelse


Opskrifter på desserter, tærter, roulader, muffins, kager m.m. der er velegnede for personer som har diabetes type 2. Til alle opskrifter er der et skema med kalorieberegning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. feb. 2014

Som titlen antyder er det en bog, som giver opskrifter på desserter og kager uden brug af tilsat sukker, og derfor er det en bog, som henvender sig til mennesker på slankekur, diabetikere eller til dem, der i det hele taget tæller kalorier.

Forfatterne Carl Bjarne Mikkelsen og Ida Lerche Sørensen er begge ansat i ISIS, som er et dansk firma, der producerer fødevarer uden tilsat sukker, som is, morgenmadsprodukter, marmelade og chokolade. Produkterne kan købes i langt de fleste supermarkeder. Inden selve opskrifterne præsenteres, er der korte afsnit om god ernæring, en forklaring på hvorfor sukkeret er hovedskurken i vores madvarer, og en præsentation af ISIS og firmaets brug af alternative sødestoffer, herunder stevia. I alle opskrifter bruges produkter fra ISIS og ofte også produkter fra DDV. Her er opskrifter på chokoladebanankage, makroner med chokoladefyld, fastelavnsboller med marmelade, muffins, kaffepandekager med is m.m. Opskrifterne er enkle at følge og udføre, og ved hver opskrift er angivet mængden af kalorier, proteiner kulthydrat, fedt og kostfibre. I 2012 udgav Carl Bjarne Sørensen Mad & diabetes efter samme koncept.

Anette Søby har udgivet flere titler med opskrifter på fedtfattige kager. Der er også Desserter, bagværk og lidt mere til, 2004 og andre bøger af Anne Larsen og Inge Kauffeldt.

Her er mange fornuftige og lettilgængelige opskrifter på kalorielette kager og desserter for bl.a. diabetikere , men de kræver, at man bruger nogle bestemte produkter.