Det sorteste hjerte : historien om et dybt fald i enevældens København egner sig for den historieinteresserede læser. Samt for læseren der vil have en dokumentarisk fortælling fra København, i slutningen af 1700-tallet.
Ulrik Langen, der er forfatteren bag denne titel, er ph.d og professor i historie ved Københavns Universitet. Med denne baggrund og ekspertise er der ikke tale om en amatør, men derimod om en yderst kompetent forfatter, hvilket også mærkes når man, som læser, sidder med bogen. Omdrejningspunktet for fortællingen er den københavnske handelsmand, Michael Brabrand, der ytrer sin utilfredshed med retssystemet og myndighederne. Hvilket slutteligt fører ham i landflygtighed syg, ruineret og svækket. Selve bogen er meget gennemarbejdet, og præges af utallige litteraturhenvisninger der viser at forfatteren virkelig har lavet sine lektier. Bogen er udgivet i en lækker hardback kvalitet, med dejlige tykke sider og er sat med tydelige typer.
Dansk historie, samt enevælde, er og har altid været, et spændende emne og derfor er der også udgivet en række titler omkring dette. Senest med den 326 sider lange artikel Magt og pragt : enevælde 1660-1848 fra 2010.
Ulrik Langen formår at tage læseren med på en rejse til enevældens København, der beskrives med stor dygtighed. Jeg kan derfor kun give denne bog mine varmeste anbefalinger, og spår at det er en titel der vil give flotte udlån.