Bøger / faglitteratur

Det uperfekte barn


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Steno Museet 27.11.2008-31.1.2009.

Ti forfattere fortæller om hvordan samfundet, videnskaben og kunsten gennem tiden har forholdt sig til børn med misdannelser, illustreret med blandt andet fotografier af skulpturer af misdannede fostre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2008

af

af

Mette Fersum

d. 30. sep. 2008

Denne antologi stiller skarpt på børn som er født med en anderledes krop og deres tabuiserede historier.

Antologien er redigeret af Morten A. Skydsgaard og Lise Funder. 10 forfattere hver ekspert inden for sit område, skriver om "det uperfekte barn", børn født med misdannelser set ud fra en medicinsk, historisk, samfundsmæssig og videnskabelig vinkel. Bogen gennemgår på interessant vis, hvordan handicappede børn i folketroen blev opfattet, og frem til i dag hvor man ved hjælp af screeninger og fosterdiagnostik, kan afgøre et barns liv. Samtidig fortælles der også om et samfund, hvor mange får lavet skønhedsoperationer, og det perfekte udseende er vigtigt. Desuden er der kapitler om talidomidkatastrofen, robotteknologi og fysisk handicappede i kunsten. En af forfatterne, som havde sammenvoksede tæer og fingre ved fødslen fortæller også om, hvordan det er selv at leve med et medfødt handicap. Bogen er rigt og flot illustreret med Heidi Guthmann Bircks meget flotte skulpturer af misdannede fostre.

Der er en del bøger om det at være født med misdannelser og handicap, men især debatbøger om fosterdiagnostik og etik. Denne er et godt supplement, fordi den belyser så forskellige vinkler.

En udmærket bog, der på god vis får formidlet og samlet viden om medfødte handicap og misdannelser. Den spænder vidt fra handicappede børn i den danske folketro til billedkunsten og de etiske spørgsmål om fosterdiagnostik. Bogen er let læst, men hører nok mest hjemme på de store biblioteker.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 4 (2009)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 109, nr. 4 (2009)


Ugeskrift for læger

Årg. 171, nr. 8 (2009)

af

af

Peter J. Hornnes

Årg. 171, nr. 8 (2009)


Kristeligt dagblad

d. 3. okt. 2008

af

af

Karin Dahl Hansen

d. 3. okt. 2008


Social kritik

Årg. 20, nr. 116 (2008)

af

af

Ning de Coninck-Smith

Årg. 20, nr. 116 (2008)