Bøger / faglitteratur

Det ved vi om ulighed, fattigdom og sociale problemer


Beskrivelse


Om den rolle ulighed, fattigdom og sociale problemer spiller for dårligt stillede skoleelever og deres udbytte af skolegangen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 31. jan. 2019

Ulighed, fattigdom og sociale problemer kan have store konsekvenser for børns udbytte af skoletiden. Men hvad er egentlig fakta, og hvad er myter og fordomme som hæmmer børnenes udvikling? Dette dykker denne bog ned i for at klæde lærere, pædagoger og skoleledere på til at hjælpe de udsatte unge bedst muligt.

Denne udgivelse er en del af serien "Det ved vi om", som er en række praksisrettede udgivelser baseret på pædagogisk forskning. Over 90 sider præsenterer Morten Ejrnæs sin læser for den nyeste viden om socialt udsathed, og om hvordan man kan organisere skolelivet og undervisningen, så man bedst muligt kan hjælpe vanskeligt stillede elever fagligt og socialt.

Det er en yderst interessant udgivelse, som præsenterer relevant viden om børn i udsatte positioner og som samtidig afliver en masse fordomme og myter, der er med til at hæmme de socialt udsatte børns udvikling i skolen. Yderst relevant viden for alle, der arbejder med børn og unge.

Bogen kan læses sammen med titler som Social arv og social ulighedDidaktiske ambitioner og Didaktiske ambitionerBogen kan læses sammen med titler som Social arv og social ulighed og .