Bøger / faglitteratur

Det vi ved om spørgsmål og interaktion i klasserummet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. maj 2017

Spørgsmål er en væsentlig del af al undervisning. Men hvordan stiller man de rette spørgsmål, som ikke hæmmer, men tværtimod fremmer elevernes faglige og personlige udvikling? Det er omdrejningspunktet i denne udgivelse skrevet målrettet undervisere og lærerstuderende.

Bogen er en del af serien "Det ved vi om", som er en række praksisrettede udgivelser med udgangspunkt i pædagogisk forskning. Bøgerne er overskuelige at læse og rummer megen konkret viden. Denne bog har fokus på brugen af spørgsmål og spørge-teknik i undervisningen og giver inspiration til at åbne op for elevernes deltagelse og aktive læring.

Det er en meget letlæst og overkommelig udgivelse, som rummer megen faglig viden og god inspiration til udvikling af egen spørge-teknik og lærerrolle. En anbefalelsesværdig udgivelse for både undervisere og kommende undervisere.

Der findes ikke tilsvarende korte, letlæste bøger om spørgsmål og interaktion i klasserummet. Vil man læse mere, kan man i samme serie vælge titlen Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløbLærerens kommunikation, som er et godt supplement, eller mere omfattende titler om klasseledelse og kommunikation, som eksempelvis Lærerens kommunikationDer findes ikke tilsvarende korte, letlæste bøger om spørgsmål og interaktion i klasserummet. Vil man læse mere, kan man i samme serie vælge titlen Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb, som er et godt supplement, eller mere omfattende titler om klasseledelse og kommunikation, som eksempelvis .