Primær læserskare til denne interkulturelle dialog om folkeoplysning vil være de, der er involveret i, eller interesseret i, interkulturelt samarbejde og udveksling af ideer.
Dialog mellem tidligere forstander på Askov Højskole, Hans Henningsen, og præsident for den buddhistiske forening Soka Gakkai International (SGI), Daisaku Ideka. Dialogen drejer sig om dannelse og folkelig oplysning, som begge ser som væsentligere faktorer for sammenhængskraft, fred og demokrati, end egentlig erhvervsrettet uddannelse. Det er med udsøgt høflighed og gensidig forståelse samtalen kommer omkring højskolebevægelsen, fredsarbejde, velfærdssamfundet, religion og kultur, og dannelsen til verdensborger - set fra en grundtvigsk og buddhistisk synsvinkel. Højskoletanken er velkendt for en dansker, men ukendt for japanere, og dialogen udkom da også på japansk først. På opfordring fra SGIs medlemmer foreligger den nu på dansk. Dialogen er et udtryk for interkulturelt fredsarbejde.
Ikeda har udgivet mere end 80 bøger, heraf 3 på dansk. I Sokauddannelse : orientalsk filosofisk syn på uddannelse, 2006, gør Ikeda rede for SOKA uddannelsen, hvis grundlag har elementer tilfælles med højskolebevægelsen. Hans Henningsen har udgivet flere bøger, bla. Demokrati og eksistens : et personligt tilbageblik, 2004, om højskolebevægelse og oplysningsarbejde.
Grundtvigsk/buddhistisk dialog med udveksling af ideer om dannelse og folkeoplysning på tværs af religion og kultur. Smal læserskare.