Bøger / faglitteratur / lærebøger

Didaktik & pædagogik : at navigere i skolen - teori i praksis


Beskrivelse


Grund- og studiebog til læreruddannelsen - i de pædagogiske fag, i samarbejdet mellem de pædagogiske fag, liniefagene og pratikken, og i kristendomskundskab/livsoplysning og medborgerskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Denne bog er en grund- og studiebog til brug i læreruddannelsen. Bogen kan anvendes som decideret grundbog i de pædagogiske fag eller som en hjælp til at få pædagogikken og didaktikken inddraget i uddannelsens øvrige fag.

Det er en meget praksisorienteret bog, hvor de pædagogiske og didaktiske teorier søges knyttet så tæt til lærerpraksis som muligt. Bogen indeholder 9 kapitler med emner som undervisningsdifferentiering, evaluering, skolens indhold og skolens opgave. Til de enkelte kapitler findes der opgaver og øvelser samt gode litteraturlister, som er meget anvendelige i forbindelse med projekter, praktik og eksamensopgaver.

Der er efterhånden udgivet mange nye og gode grundbøger til læreruddannelsens pædagogiske fag. Denne bog passer godt på hylden ved siden af titler som Undervisning og læring, 2005, Didaktiske modeller, 2006 og Tams' Almen didaktik, 2006.

God pædagogisk grundbog overvejende til anvendelse på læreruddannelsen, men samtidig også anvendelig til at få aktive lærere til at reflektere over egen pædagogisk praksis.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2008, nr. 1

af

af

Bodil Christensen

2008, nr. 1


Unge pædagoger

2007, nr. 6

af

af

René B. Christiansen

2007, nr. 6