En dygtig underviser er en, der kan håndtere de mange dilemmaer, der uundgåeligt opstår i skolen, men som også får muligheden for ikke at lade sig styre af koncepter og programmer. Bogen henvender sig til alle undervisere i grundskolen.
At skabe en god folkeskole og god undervisning lykkes, hvis lærerne får lov til at træde ind på scenen som professionelle, der løbende forædler den komplicerede kunst, det er at undervise - bogen pointerer vigtigheden af dette, i en tid hvor koncepter, portaler og programmer har en vægtig plads. Bogen er inddelt i tre dele. I første del gives forskellige bud på, hvad undervisning er, med udgangspunkt i en case, i anden del beskrives håndtering af dilemmaer i undervisningen i forhold til forløb, indhold og evaluering og sidste del beskriver, hvordan man bliver en god didaktiker ved at arbejde med dilemmaer.
Det er en god bog, der er meget tæt på praksis og helt sikkert vil være brugbar for den nuværende og kommende lærer. Bogen er velskrevet, og de mange afsnitsinddelinger gør den nem at navigere i. Det er en stor styrke, at der løbende gennem bogen er mange konkrete eksempler fra skolen, ligesom der også er flere figurer og oversigtsopsætninger, hvilket alt sammen er med til at skabe overblik.
Bogen kan relateres til Synlig læring - for lærere.