Bøger / faglitteratur

Digital demens


Beskrivelse


Om børn og unges brug af digitale medier og konsekvenserne ved overdreven brug af disse. Spitzer ser bl.a. på hvordan intensiv computerspil og brug af online-tjenester nedbryder hjernen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 15. aug. 2018

En velformidlet bog om børn og unges brug af digitale medier. Bogen kommer bredt omkring konsekvenserne ved overdreven brug af digitale medier. For læsere som interesserer sig for digitale medier, for forældre og for dem som arbejder med børn og unge til dagligt.

Bogens fokus er på børn og unges brug af digitale medier og hvilke farer som er forbundet med et overforbrug. Spitzer ser bl.a. på hvordan intensiv computerspil og brug af online-tjenester nedbryder hjernen. Han giver også flere bud på, hvordan bl.a. koncentrationsevnen kan styrkes igen og hvordan stress håndteres.

Højaktuel og velskrevet bog som i høj grad lægger op til refleksion og overvejelser omkring børns og unges brug af digitale medier. Bogen udkom i Tyskland i 2012. Forfatteren redegør i bogen for farer og bivirkninger ved informationsteknologien, og blev, da bogen udkom i Tyskland, udsat for massiv kritik af kritikere, men uden at disse kunne fremlægge kendsgerninger som beviser deres påstande.

Ønsker man at læse mere om unge og digitale medier samt de udfordringer og problemer som digitaliseringen medfører, så kan antologien Unges digitale dannelse anbefales.


Kristeligt dagblad

d. 17. okt. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 17. okt. 2018