Bøger / skønlitteratur / digte

Digte fra et ukendt sted


Beskrivelse


Digte. I en sanselig, voldsom og billedrig rejse, tages vi tilbage til den vestlige kulturs rødder. I fire dele skildres vores moderne verden. En verden hvor menneskene helt har glemt at være menneskelige.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 28. nov. 2011

En digtsamling i fire afdelinger der tager os fra nutiden, tilbage til den vestlige kulturs rødder.

Efter 26 år uden en digtsamling fra Peter Legård Nielsens hånd, er tiden nu endelig kommet. Digte fra et ukendt sted er opdelt i fire dele. Første del indeholder bl.a. et digt om Muhammed-krisen, og alle digtene er forholdsvis voldsomme, hvor tempoet er højt, og der gentagne gange skarprettes mod vores moderne samfund. Anden del er en udforskning af bevidstheden. Her er næsten alle digtene skrevet fra et "jeg" synspunkt, og er om det personlige og sansende menneske. Tredje del består mest af abstrakte sproglige billeder. I sidste del opsøges forfatteren af mytologiske og religiøse skikkelser. Selve digtsamlingen starter i den politiske og religiøse nutid og bevæger sig herfra tilbage til den vestlige kulturs rødder. Første del er klart den bedste, hvor specielt energien skiller sig ud.

Legård har tidligere udgivet flere antologier og romaner. Sidste digtsamling fra hans hånd var også hans litterære debut Hjertets blodige tempel fra 1985.

Kyndigt håndværk, hvor det dog ikke er alle digtene der er lige interessante.


Berlingske tidende

d. 20. jan. 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 20. jan. 2012


Politiken

d. 24. dec. 2011

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 24. dec. 2011


Kristeligt dagblad

d. 2. feb. 2012

af

af

Peter Stein Larsen

d. 2. feb. 2012


Standart

Årg. 26, nr. 1 (2012)

af

af

Iben Engelhardt Andersen

Årg. 26, nr. 1 (2012)