Digterpræsten Vilhelm Gregersens digte og levnedsløb er for (lokal)historisk interesserede og kan bruges som historisk kilde til perioden o. 1860 i Flensborg, studieliv i København og frem til ca. 1910 i Stauning i Vestjylland og i Hornslet.
Vilhelm Gregersens (1848-1929) digte var populære i samtiden og blev især sunget i nationale og kirkelige kredse. I dag er kun "Der er noget i luften" alment kendt. Denne bog bringer udvalg fra hans fire digtsamlinger, der udkom 1875-1911. Temaerne er kristendom, nationalfølelse og naturen. Det er melodiøse, rimede digte med en del brug af omvendt ordstilling og stemningsforstærkere. Sidste del af bogen er "Et rids over mit levnedsforløb", som han skrev 1912 (udkom som privat tryk 1979). Den del har størst interesse i dag. Han fortæller om barndommen i Flensborg i en tysk-dansk kultur og om krigen 1864. Han beretter om studietiden i København frem til 1881 og dernæst om årene som præst. Det giver et godt billede af livet på den tid og forstærker indtrykket fra digtene af en prunkløs, varm og livsglad personlighed.
Litterært er digtene i familie med almanak-digtningen fra ca. 1860 og frem, mens hans levnedsløb kan bruges på linje med andre øjenvidneskildringer til en spændende tid i dansk historie.
Digtene i denne bog minder om almanakdigte fra slutningen af 1800-tallet. De er sympatiske men ikke af litterær værdi. Levnedsløbet er spændende som kilde til danmarks- og lokalhistorie 1860-ca. 1910, især fra barndommen i Flensborg og oplevelserne i 1864.