Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Din dansker : nye sider af dansk kultur


Beskrivelse


Med udgangspunkt i ting, der typisk undrer udefrakommende i mødet med danskerne, belyses forskellige sider af danskernes normer, værdier og idealer i forhold til bl.a. nationalfølelse, individualisme, social lighed, børneopdragelse, kønsroller og fællesskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. maj 2013

Henvender sig især til voksne udlændinge, der allerede har læsefærdighedsniveau, som svarer til "minimum danskuddannelse 3". I praksis vil jeg formidle bogen til voksne udlændinge, der læser dansk. En god bog at læse for de som arbejder med integration.

Forfatteren (f.1963) er ph.d. i kinesisk og master i fremmedsprogspædagogik. Han skriver her en veloplagt introduktion til dansk kultur beregnet til voksne udlændinge. Bogen er i 5 overskuelige pædagogisk veludbyggede kapitler. Overskrifterne er "Hvem er dansk - hvad er dansk?", "Sådan er danskerne", "Taber mænd og vinder kvinder?", "Børneliv og voksentid" og "Jagten på det perfekte liv". Mange vigtige og interessante aspekter af danskheden bliver behandlet. Her er fx den velkendte påstand "Verdens lykkeligste folk", der ofte fremdrages af statistikkens talmagi. Et bilag med et lykkeindeks med Danmark i front sammen med et andet bilag, hvor Danmark også scorer højt på forbruget af lykkepiller, er oplæg til en gruppediskussion. Bogens pædagogiske velfungerende metode til læserens videre arbejde med bogens indhold, er netop spørgsmål til gruppediskussion efter hvert afsnit. Der er yderligere opgaver på sitet www.dindansker.dk.

En aktuel opdateret tilgængelig ikke politiserende bog om danskheden er netop savnet på hylden. Fra en udlændings synsvinkel fx Danskerne : portræt af et bemærkelsesværdigt folk af Triloki Nath Sharma.

Meget anvendelig bog om dansk kultur til udlændinge. Lånere på alle biblioteker.