Bøger / faglitteratur

Din teenager er dit spejl : tør du kigge i det?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 5. aug. 2020

Det er en kæmpe omvæltning for hele familien, når ens barn bliver teenager. Livet med en teenager i huset er ofte fuldt af afmagt, opgør og frustrationer, lukkede døre, undvigende svar eller skænderier. Inspiration og viden til teenager-ramte familier.

At være forældre til en teenager kan være et kaos af provokationer, skænderier, skyldfølelse, afmagt og raseri. De følelsesmæssige rutscheture tager hårdt på familierelationerne, og det er nemt at ende i en negativ spiral med daglige konflikter og en teenager, der reagerer med vrede, raseri eller skuffet tavshed. Denne bog handler om, hvad der sker i en teenagers hjerne, og hvordan man skaber en god og konstruktiv relation. Forfatteren forklarer, hvordan man ved at arbejde med egne skyggesider og spejlinger kan blive bedre til at se om bag sin teenagers uhensigtsmæssig adfærd og medvirke til, at han eller hun føler sig set og forstået. Forfatteren er uddannet psykoterapeut.

Velskrevet og tankevækkende indspark til teenager-ramte forældre. Med mentalisering som greb guider forfatteren forældre og unge til en bedre relation med blik for egne skyggesider og fortrængninger.

Nicola Morgans tre bøger om teenagere, fx Det er min hjernes skyldForstå din teenager, er lettere tilgængelige og sjove. Denne minder mest om Forstå din teenager, der dog ikke på samme måde fokuserer på forældrenes følelsesmæssige og mentale udfordringerNicola Morgans tre bøger om teenagere, fx Det er min hjernes skyld, er lettere tilgængelige og sjove. Denne minder mest om , der dog ikke på samme måde fokuserer på forældrenes følelsesmæssige og mentale udfordringer.