Bøger / faglitteratur

Dit barns sprog


Beskrivelse


Om børns sproglige udvikling, og hvordan man som forælder kan understøtte barnets sprog gennem leg, læsning og samtaler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 10. nov. 2014

En interessant brugsbog til forældre til børn 0-6 år, og alle voksne der er optaget af børns sproglige udvikling. Er også relevant for pædagoger i både vuggestue og børnehave.

Forfatterne er hhv. MA i sprogtilegnelse, ansat ved UCC (Professionshøjskolen) og cand.mag. i dansk og religionshistorie m.m. Bogen bygger på en veldokumenteret forskning med vægt på relationen mellem forældre og børn. Bogen handler om barnets sproglige udvikling. Alle børn uanset kulturel baggrund gennemgår de samme faser i sproglig udvikling. Forfatterne gennemgår den voksnes betydning for barnets sproglige udvikling, sprogstøttende strategier, herunder leg, udtale, lyde m.m. De kommer ind på familier med flere sprog, sprogvurdering og hvordan man håndterer børn med dansk som andet sprog, sproglig socialisering og leg med tal og bogstaver osv. De gennemgår også barnets sprog i de forskellige aldre fra 0- 6 år. Sidste kapitel handler om sproglige udfordringer, hvis barnet har en diagnose, har problemer med hørelsen, stammen, læspen osv. Helt generelt handler bogen om, hvordan man bedst kan understøtte sit barns sprog gennem leg, læring og læsning.

Det er en utrolig fin bog. Den er fagligt velfunderet, lækkert layout, og den kommer hele vejen rundt om emnet. Den er skrevet i et nærværende sprog i øjenhøjde med læseren.

Barnets veje til sprog er en bog i samme genre.


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 2 (2015)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 63, nr. 2 (2015)