Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Død mands kiste


Beskrivelse


Piraten Jack Sparrow får igen brug for hjælp fra Will Turner og Elizabeth Swann for at betale sin gæld til Davey Jones og undslippe Den Flyvende Hollænder, men kan de vinde den ulige kamp?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Henvender sig til børn fra ca. 11 år med hang til vilde sørøverhistorier og evne til at samle mange tråde og episoder til en hel fortælling.

Historierne fra de to populære film om piratkaptajnen Jack Sparrow, smedesvenden og piratsønnen Will Turner og hans elskede, guvernørdatteren Elizabeth Swann, er her kort genfortalt for børn i et knapt sprog, der gengiver handlinger men ikke stemninger fra filmene, og således på trods af spændende forsider, lovende bagsidetekster og flot layout med teksten trykt henover gamle kort ikke får formidlet filmenes humor, eventyrstemning og gru. Efter min mening beskrives hverken personer eller lokaliteter, så de bliver vedkommende og spændende. Bag i bind 2 reklameres der for Rob Kidds serie om den unge Jack Sparrow.

Det meste af den skønlitteratur om sørøvere, der udkommer for målgruppen for øjeblikket, er i tegneserieform, men i 2004 kom der et par bøger med mere medrivende historier end de foreliggende: Jernfingre og andre sørøverhistorier af Hanna Lützen og Pirater i sigte af Celia Rees.

En action-præget genfortælling af handlingen uden den humor, charme og det gys, man oplever, når man ser filmene. Udstyr og layout vil tiltale målgruppen, der dog vil blive skuffet over ikke at få eventyrstemningen med.